The Stockholm Swing All Stars fourth cd is ready to hit the market. Recorded live in january 2016 in the home of Göran Lind outside Stockholm the cd has a total of thirteen tracks where all members of the band are featured. Below you can read the press release text in Swedish. Don´t hesitate to use the contact form if you want to buy the cd.

NY RELEASE!

STOCKHOLM SWING ALL STARS
“Play The Blues And Go”

Succébandet Stockholm Swing All Stars släpper sitt fjärde album “Play The Blues And Go” på skivbolaget Imogena Records. På de tidigare skivorna “Take One”, “Play Ellington” och “Take Two” har bandet, i egna arrangemang, tagit sig an material som förknippas med jazzens giganter. På den nya skivan ges extra utrymme för bluesens alla former men här finns även kända låtar som Four Brothers och Sophisticated Lady. Ett exempel på skivans bredd är Fredrik Lindborgs egna komposition “Buster Royal” och Duke Ellingtons mindre kända, lite uppgivna blues Discontented. Stockholm Swing All Stars individuella röster blandas i soloinpass förpackade i maffiga arrangemang skrivna av bandets kapellmästare Klas Lindquist och Fredrik Lindborg. Det kan gå rasande fort och vara ekvilibristiskt men det kan även vara stillsamt och vackert. På topp ligger stjärnskottet Karl Olandersson säkra trumpet och i botten den erfarne Göran Linds solida bas. Däremellan finner vi Sveriges förnämsta swingtrummis Mattias Puttonen och den ständigt innovative och närvarande Daniel Tilling på piano. Fredrik Lindborgs magnifika tenor får ej missas, inte heller Klas LIndquists eleganta altsaxofon och klarinett, Gustav Lundgrens rörliga gitarr och Magnus Wiklund explosiva trombon bidrar och ger musiken nya riktningar.

Skivan spelades in live i spontan hemmamiljö på Värmdö i Januari 2016 av John Högman och är producerad av Klas Lindquist och Fredrik Lindborg. Officiellt releasedatum är söndagen den 4 september i samband med bandets årliga konsert i Stockholm Konserthus. Mer information om Stockholm Swing All Stars kan hittas på www.stockholmswingallstars.com

Skivbolag
Imogena Records
Johan Johansson
imogena@imogena.se

Framsida